14 Ekim 2011 Cuma

Sivas Cankırımının 15. yılında Laik Cumhuriyete Saldırı

Sivas Cankırımının 15. yılında Laik Cumhuriyete Saldırı

Bu gün 2 Temmuz 2008;
Bundan tam 15 yılönce Sivas Madımak otelde emperyalist uşağı mürteciler, devletin güvenlik görevlilerinin ve silahlı kuvvetlerin gözünün içine baka baka, belki de onlardan veya aymazlıklarından cesaret alarak 35 canımızı yaktılar.

2 Temmuz 1993 nihai bir dönüm noktasıydı belki de.
Yakılan 35 can değildi sadece, bu ülkenin bu ülke insanının hoş görüsü, sevecenliği, dostluğu, ahlakı ve vicdanıydı.
Bu cankırımını gerçekleştiren mürteciler ve planlayan emperyalistler uygun adım hedefe yürümeye devam ettiler. Bizler yanıp yakıldık. İktidardaki dost bildiklerimizin gözü önünde, onların sorumluluk alanlarında bu can kırımı ve takip eden cinayetler bir bir gerçekleşti.
Erdal İnönü den Bülent Ecevit'e halk dostu bildiklerimizin iktidar ortaklıklarında yaşanan bu olayların hiç birisinin gerçek suçluları ortaya çıkarılmadı.

Şimdilerde ( 2002 den beri) tarihi olarak SİVAS CANKIRIMI'nın mirasçısı olan AKP nin başında olan RTE'yi de demokrasi-demokratlık aşkına bir başka halk dostu CHP genel başkanı Deniz Baykal meclise soktu.

Derler ya; derdimi kime dökem neye yanam". Halimiz tam da öyle işte.

Sivas katliamını yaptıran ve ortak olanların temel hedefi belliydi: " Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta Yıkılacak". Ağızlarından salyalar akarak, Madımak Otelde yanan insan eti kokusuna yalanarak böyle höykürüyorlardı çapulcu sürüsü.

Bu gün Doğu Perinçek ve arkadaşlarının Ergenekon tezgahıyla göz altına alınışlarının üstünden 103 gün geçti.
Ortada olmayan bir iddaname ile, CIA-MOSAD ve de onların yerli uşağı Fethullahçıların emniyette yuvalanmış GLADİO örgütüyle sürdürlüen soruşturma da bu gün son dalga geldi. ADD Genel Başkanı Em.Or.Gn.Şener Eruygur, Em.Or.Gn.HurşitTolon, Em.Gn.Levent Ersöz, TGB Kurucu Gen.Başk. Adnan Türkkan, İP Öncü Gençlik İstanbul Bşk. Tunç Akkoç, ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'nin de aralarında olduğu 24 yurtsever barbarca göz altına alındılar.

O pek muhretem hesapta özgürlükçü ve demokrasi aşığı  AB çevrelerinin tepkisi ne oldu dersiniz. DEVAM bu YETMEZ, Kemalistlerin, yurtseverlerin ve de devrimcilerin kökünü kazımak gerek diye akıl yürüttüler TV ekranlarında.

Ben buradan Tevfik Fikretin dizeleriyle;

FELEK BÜTÜN ESHABI CEFASIN TOPLASIN GELSİN
DÖNERSEM KAHPEYİM MİLLET YOLUNDA BİR AZİMETTEN,
diye haykırarak;

Vatan ve Hürriyet Şairimiz Namık Kemal'in;

ZALİM NE PERVASIZ RÜTBEDE DE OLSA
YİNE ZULMÜN MEZARINI BİZ KAZARIZ.
KÜRRE İ ARZA ATSALARDA BİZİ,
ARZIN MERKEZİNİ PATLATIR ÇIKARIZ

dizelerindeki inanç ve azimle herkesi ; Tam Bağımsız; Gerçekten Demokratik, Laik ve Halkçı Türkiye için, saflara girmeye ve mücadele etmeye davet ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder