14 Ekim 2011 Cuma

2.CUMHURİYETÇİ KALEMŞÖRLER YADA KÖR AGOP ÇETESİ



Finansörler : NED, SOROS Vakfı, BND, AB Komisyonu,ADANAUER Vakfı,
H.BÖLL Vakfı, Fethullahçılar v.b.

Başkan : Can PAKER

Yönetmen : Karen FOGG


Cengiz Çandar ( Referans ), Mehmet Barlas ( Posta ), Hasan Cemal (Milliyet ), Murat Belge (Radikal ), Etyen Mahçupyan (Agos), Orhan Pamuk, Mehmet Altan ( Star ), Eser Karakaş ( Star ), Şahin Alpay (Zaman), Mehmet Ali Birand ( Posta )  Ali Bayramoğlu        ( YeniŞafak ).

Kürşat Bumin (Yeni Şafak), Ahmet İnsel (Radikal), Hadi Uluengin (Hürriyet), Cüneyt Ülsever (Hürriyet), Ahmet Altan (Hürriyet Pazar), Asaf Savaş Akat (Vatan), Neşe Düzel     ( Radikal ), Baskın Oran (Radikal)

Emre Aköz (Sabah), Ergun Babahan (Sabah), Serdar Turgut (Akşam), İsmet Berkan (Radikal).
Yasemin Çongar (Milliyet ) Nuray Mert (Radikal ), Fuat Keyman (Radikal ) v.b.


Bu sözüm ona kendi tabirleriyle "liberal demokratlar" aslında ABD ve AB'nin başını çektiği emperyalist - kapitalist sistemin sözcüsü, kalemşörü ve elemanlarıdır. Bunlar tarihimiz boyunca hep var olageldiler.
Attila İlhan " bizim hep % 10’luk bir hain kontenjanımız mevcuttur." derdi. Bunlar AHRAR Partisi ve Prens Sabahattinlerle başlayan, İngiliz ve Amerikan Muhipler Cemiyetlerini kuran ve ABD veya İngiliz mandasını savunanların takipçisidirler. Kimisi ücretli, kimisi görevli, kimisi gerçekten inanarak da olsa bu çabanın içindedirler. Asli görevleri, biz ve bizim gibi ülkeleri emperyalizmin dayattığı ideolojik ve siyasal sisteme şöyle yada böyle entegre etmektir. Bu yolda her şey mübahtır onlara göre. Eski AB Elçisi Karen FOGG bunları Kumkapı da KÖR AGOP’un balıkçı lokantasında toparlayıp, organize ederek faaliyete geçirmiştir. Bu nedenle "KÖR AGOP ÇETESİ" olarak da anılırlar. Bu gün hangi TV kanalını açarsanız karşınıza mutlaka bunlardan biri konunun uzmanı olarak çıkar. Bu ülkenin "her bi şeyi bilen"leridir onlar.
Ağızlarına asla almamaları gereken, aslında ortadan kaldırmayı amaçladıkları; "aydın, aydın namusu, şeref, haysiyet, onur,demokrasi, insan hakları, özgürlük" gibi hiç nasiplenmedikleri kavramlarla, emekçi halkları – ezilen ulusları ve ulus devletleri hedef alırlar.

Onlara göre küreselleşmeye (Emperyalizme) hizmet eden her şey olumludur doğrudur.
Bunlar şimdi 2. Cumhuriyetçi, Müslüman - Muhafazakar v.b takımlarda kurmuşlar.
Medyaları, ÇUŞ ( Çok Uluslu Şirket )'lerin desteği, etnik bölücülerin sırt sıvazlamaları, tarikat şeyhlerinin hayır duaları ve iktidar erkine de yaslanarak maça çıkıyorlar.
Aydınlanmacıların, Ulus Devlet savunucularının, Anti-Emperyalist Kamucu Türkiye savunucularının ellerini kollarını bağlayıp, tek kale maç oynayarak, Cumhuriyeti ABD ve AB emperyalistlerinin istediği biçime sokma hayalindeler.

Bu avsalak ( Patenti Ali Sirmen'indir-Avrupacı manyaklar anlamında)ların ve ABD uşaklarının akıllarına getiremedikleri ise bu ülke bağımsızlığının ve Cumhuriyetinin iç isyanlara ve emperyalist işgale karşı savaşla elde edildiği – kurulduğudur. Öyle sandık oyunlarıyla, elektronik hilelerle, dış destekle bunları yıkmak kolay kolay mümkün değildir.

Demokrasi, AB'ye uyum, Sivilleşme, Darbe marbe laflarıyla, önlerinde engel olarak gördükleri TSK'yı etkisizleştirip, parçalamaya çalışıyorlar. Ancak asıl korkmaları gereken bu ülkenin namuslu, onurlu emekçilerinin, yurtsever gençlerinin Cumhuriyeti ve Devrimleri savunmak için neler yapacaklarıdır. TSK ne tavır alırsa alsın; Cumhuriyetin asıl sahibi olan emekçi halkımız ve yurtsever gençlerimiz kendilerini ortaya koyarak onların çabalarını boşa çıkaracaktır..
Son tahlilde silahla kurulan Cumhuriyet, kendine yönelik bu saldırıyı da def edecek imkan ve kabiliyete sahiptir.

Bu Avsalak taifesi ve ABD uşakları şimdiden gemilerini tayyarelerini hazır etsinler.
Beklide efendileri onlara geçmişte olduğu gibi denizaltı tahsis eder, kim bilir.

Feyzullah ÖZTÜRK
Ekonomist
Ankara  01.10.2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder